Доступність посилання

ТОП новини

Судді Верховного суду «добровільно співпрацюють» зі слідством після затримання Князєва – пленум


Судді Верховного суду зібралися на позачерговий пленум 16 травня
Судді Верховного суду зібралися на позачерговий пленум 16 травня

Всі 142 судді Верховного суду підтримали заяву, в якій установа «бере на себе повну відповідальність» у зв’язку з корупційним провадженням проти співробітника суду. Заяву виголосив секретар пленуму Дмитро Луспеник.

«Судді Верховного суду шоковані зазначеними подіями. ВС наголошує, що повне, об’єктивне розслідування всіх обставин сприятиме якнайшвидшому встановленню істини та відновленню справедливості. За будь-який корупційний злочин має бути невідворотне покарання», – йдеться в заяві.

Секретар пленуму додав, що судді та персонал ВС добровільно співпрацюють зі слідством. Водночас Луспеник визнав, що корупційні справи проти суддів будь-яких ланок, тим паче – проти суддів Верховного суду шкодять довірі до суду.

«Верховний суд діє і буде діяти за принципом самоочищення, вживаючи всіх необхідних заходів. Це чорний день в історії суду. Ми мусимо бути гідними та витримати цей удар», – підсумував він.

Судді зібралися на голосування щодо висловлення недовіри Князєву о 15:30. Перед тим 138 зі 142 учасників пленуму Верховного суду підтримали відповідне.

Увечері 15 травня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили, що викрили масштабну корупцію у Верховному суді України, а саме «схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного суду».

Наступного дня САП підтвердила затримання голови суду Всеволода Князєва.

XS
SM
MD
LG