Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримала 1,5 млрд доларів позики Світового банку під гарантії Японії та Британії


Україна отримала 1,5 млрд доларів США позики на підтримку політики розвитку «Основи зростання» від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку
Україна отримала 1,5 млрд доларів США позики на підтримку політики розвитку «Основи зростання» від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку

Україна отримала 1,5 млрд доларів США позики на підтримку політики розвитку «Основи зростання» від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку, йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства фінансів.

Зазначається, що фінансування складається з:

  • гарантії уряду Японії через Цільовий фонд Світового банку (ADVANCE Ukraine) обсягом 984 млн доларів США;
  • гарантії Великої Британії на суму 516 млн доларів США.

«Ефективна робота уряду, разом з своєчасною підтримкою від партнерів дозволяють нам підтримувати стабільність фінансової системи, навіть в умовах повномасштабної агресії і щоденного терору зі сторони РФ. Вдячний Японії, Великій Британії і команді Світового банку, які стоять з Україною пліч-о-пліч від лютого 2022 року. Залучене фінансування буде спрямовано для підтримки ключових пріоритетів держбюджету», – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Відомо, що до загального фонду державного бюджету надійшло 1,4 млрд доларів США. З метою зниження вартості обслуговування кредитних зобов’язань України Програмою передбачена капіталізація відсотків із японських коштів у сумі 99,54 млн доларів США.

У Міністерстві наголошують, що «передумовою отримання траншу стало виконання Україною необхідних 8 вимог за програмою, зокрема це гармонізація митного та податкового законодавства України до норм ЄС, покращення фіскальної політики та регулювання ринків капіталу, забезпечення прозорості та підзвітності у системі електронних закупівель».

Раніше, у грудні 2023 року, держбюджет України отримав 1,34 млрд доларів США як шосте додаткове фінансування в рамках проєкту Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine).

Форум

XS
SM
MD
LG