Доступність посилання

ТОП новини

Син Ахметова купив віллу у Швейцарії за 2 млрд гривень – Лещенко


За словами Сергія Лещенка, маєток коштує 60 мільйонів франків, або два мільярди гривень
За словами Сергія Лещенка, маєток коштує 60 мільйонів франків, або два мільярди гривень

Син бізнесмена Ріната Ахметова Дамір Ахметов придбав віллу у Швейцарії за 60 мільйонів франків (два мільярди гривень). Про це написав член наглядової ради «Укрзалізниці», колишній народний депутат Сергій Лещенко в матеріалі для KyivPost.

«У грудні 2020 року у Весеназі, поважному передмісті Женеви, з’явився новий житель. Він заплатив астрономічну ціну 60 мільйонів франків, або 2 мільярди гривень, щоб стати частиною громади та оселитися на березі Женевського озера. Цей молодий чоловік не є успішним бізнесменом. Швидше, він є спадкоємцем олігархічної імперії, створеної його батьком, найбагатшою людиною в Україні. Чоловіком, який придбав будинок у Женеві, є Дамір Ахметов, 32-річний син Ріната Ахметова, найбільшого олігарха найбіднішої країни Європи, України», – заявив Лещенко.

Ексдепутат зазначив, що згідно із записами в державній земельній книзі, будинок розташований за адресою Chemin de Botterel 5, 1222 Vésenaz, Швейцарія. Це приватна вулиця. Тут Дамір Ахметов придбав два будинки - розкішну віллу та менший будинок по сусідству, а також 7600 квадратних метрів землі, додав Лещенко.

За його словами, продавцем вілли був Мансур Акрам Одже, французький бізнесмен, який народився в Саудівській Аравії. Він є співвласником імперії TAG, а також входить до списку 100 найвпливовіших арабів у світі.

«Швейцарський маєток Даміра Ахметова розташований в безпосередній близькості від Женевського озера. Біля в’їзду на цю смугу є знак, що вказує, що територія є приватною. Це означає, що не бажано гуляти тут без дозволу тих, хто живе на цій вулиці. Біля повороту на будинок Ахметова є машина з охороною. Будинок оснащений камерами відеоспостереження», – написав ексдепутат.

Лещенко додав, що Дамір – старший син Ахметова. Він виїхав з України у віці 10 років, навчався у Швейцарії та Великобританії, є членом наглядових рад енергетичних та металургійних компаній свого батька – ДТЕК та Метінвест.

Радіо Свобода надіслала запит до пресслужби компанії ДТЕК з проханням прокоментувати цю інформацію.

Сам Рінат Ахметов побудував триповерховий будинок посеред соснового лісу в селищі Плюти під Києвом. Палац вдалося зняти за допомогою дрона. Маєток прикрашають мармурові скульптури. Поруч розташовані два фонтани в античному стилі. Крім основного будинку, там розташовані ще кілька будівель. На території є басейн, джакузі і кілька лазень. Галявини маєтку встелені зеленими килимами з трави, на клумбах ландшафтний дизайн. Як повідомляють, 25 гектарів території оточує подвійний паркан, навколо – густий сосновий ліс.

XS
SM
MD
LG