Доступність посилання

ТОП новини

Сирія заявляє про відкриття стратегічного переходу на кордоні з Йорданією


Йорданські збройні сили повідомляють, що підготовка до відкриття переходу ще не завершена
Йорданські збройні сили повідомляють, що підготовка до відкриття переходу ще не завершена

Стратегічний прикордонний перехід між Сирією і Йорданією знову відкрився 29 вересня, повідомляє сирійське міністерство транспорту. Міністерство оголосило про відновлення руху громадян і товарів через цей пункт.

Згодом сирійське державне агентство новин повідомило, що підготовка до відкриття прикордонного переходу Насіб між Сирією і Йорданією завершилася, але відкриють його наступного місяця.

Йорданські збройні сили повідомляють, що підготовка до відкриття переходу ще не завершена. А представник уряду Йорданії заявила, що перехід залишається закритим. За її словами, тривають технічні переговори, а відкриття переходу вимагає створення сучасної інфраструктури, дотримання логістичних стандартів, повідомляють йорданські державні ЗМІ.

Відкриття прикордонного переходу Насіб дасть можливість режиму Асада експортувати сирійські товари в арабські країни.

Збройні противники режиму Асада встановили свій контроль над прикордонним переходом Насіб у квітні 2015 року. У липні цього року сирійські війська знову зайняли цю ділянку кордону.

Уряд Башара Асада, користуючись військовою підтримкою Росії й Ірану, на даний час контролює більшу частину території Сирії.

XS
SM
MD
LG