Доступність посилання

ТОП новини

Сили коаліції під проводом США потрапили під обстріл на північному сході Сирії


Російський, сирійський та американський прапори на військовій техніці під час протистояння в районі села
Російський, сирійський та американський прапори на військовій техніці під час протистояння в районі села

Сили коаліції під проводом США, яка протистоїть угрупованню «Ісламська держава», заявили, що її військові відкрили вогонь на північному сході Сирії після того, як потрапили під обстріл.

Патруль опинився під обстрілом зі стрілецької зброї з боку невідомих осіб, коли перебував перед пунктом пропуску, облаштованим «силами сирійського режиму» поблизу населеного переважно курдами міста Камишли, заявив речник Майлз Кейґґінс 12 лютого.

Сирійські та турецькі ЗМІ заявили, що одна людина загинула в результаті стрілянини в пункті пропуску в селі Хірбет-Амму, а американські військові літаки здійснили принаймні один повітряний удар згодом.

За даними базованої в Лондоні організації «Сирійськп обсерваторія з прав людини», сили, лояльні президентові Башару Асаду, намагалися перекрити прохід американському військовому патрулю, стріляючи в повітря.

Місцеві жителі твердять, що російський патруль був відправлений до Хірбет-Амму. Це село розташоване в районі, де також є курдські сили та військові урядових сил Сирії.

XS
SM
MD
LG