Доступність посилання

ТОП новини

Суд конфіскував майно ексміністра освіти Табачника – Мін’юст


Дмитро Табачник, за даними української влади, наразі перебуває на окупованих територіях України
Дмитро Табачник, за даними української влади, наразі перебуває на окупованих територіях України

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України до колишнього міністра освіти і науки Дмитра Табачника про застосування санкції та стягнув його майно у дохід держави, повідомляє 11 квітня пресслужба міністерства.

Конфісковано частку квартири, п’ять земельних ділянок, житловий будинок та грошові активи.

Також санкції застосовані до Табачник Алли Вікторівни.

У кінці березня Міністерство юстиції інформувало, що позивається до ВАКС щодо запровадження санкції проти колишнього міністра освіти і науки України Дмитра Табачника – про це відомство заявило 25 березня.

За твердженням Мін’юсту, під час повномасштабного вторгнення Табачник координував роботу керівників окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей у сфері охорони здоров’я, освіти, а також підготовки до проведення незаконних референдумів. А до повномасштабного російського вторгнення вів підривну діяльність проти України.

Дмитро Табачник, за даними української влади, наразі перебуває на окупованих територіях України.

Раніше Служба безпеки України повідомила, що суд заочно призначив 15 років ув’язнення ексміністру освіти і науки України Дмитру Табачнику. Його визнали винним в державній зраді, пособництві державі-агресору та порушенні законів та звичаїв війни.

Табачник публічно не коментували заочне рішення суду.

Форум

XS
SM
MD
LG