Доступність посилання

ТОП новини

Вміст нафтопродуктів у воді на місці аварії танкера в Одесі перевищений у 53 рази – екоінспекція


За словами в.о. голови Держекоінспекції України Єгора Фірсова, проводиться постійний моніторинг місця забруднення, державні інспектори перебувають на місці події
За словами в.о. голови Держекоінспекції України Єгора Фірсова, проводиться постійний моніторинг місця забруднення, державні інспектори перебувають на місці події

У воді на місці аварії танкера в морі біля Одеси у 53 рази перевищений вміст нафтопродуктів, повідомив в.о. голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов.

«Сьогодні біля Одеси сів на мілину танкер «Делфі» (під прапором Молдови). Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кримсько-Чорноморського округу здійснено виїзд і проведено відбір проб вод на місці розташування підтопленого танкера і передано до відділу інструментально-лабораторного контролю інспекції. У результаті встановлено перевищення по вмісту у воді нафтопродуктів у 53 рази на місці аварії», – написав Фірсов у фейсбуці.

За його словами, проводиться постійний моніторинг місця забруднення, державні інспектори перебувають на місці події.

«Представники Державної екологічної інспекції відповідно до закону і процедур розрахують шкоду, завдану навколишньому природному середовищу, з подальшим зверненням з претензією щодо відшкодування завданих збитків», – додав Фірсов.

Танкер сів на мілину біля Одеси 22 листопада. З нього врятували трьох членів екіпажу. Раніше повідомляли, що судно було порожнє, але, за словами кореспондента Радіо Свобода, у воді видно маслянисті плями, а в повітрі відчувається запах пального.

За наявною інформацією, танкер стояв баластом біля Одеси з травня 2019 року. Власником його є громадянин Великої Британії, порт прописки – у Румунії. Вийшло судно з Констанци.

За даними Гідрометцентру, вітряна погода буде триматися 2-3 дні. Пориви вітру сягають 19-20 метрів в секунду.

XS
SM
MD
LG