Доступність посилання

ТОП новини

МВС Австрії: підозрюваний у нападі у Відні був достроково звільнений із в’язниці


Поліція на місті нападу у Відні, Австрія, 3 листопада 2020 року
Поліція на місті нападу у Відні, Австрія, 3 листопада 2020 року

Застрелений підозрюваний у нападі у Відні був достроково звільнений із в’язниці наприкінці 2019 року, повідомив міністр внутрішніх справ Австрії Карл Негаммер у коментарі австрійському агентству APA.

У квітні минулого року 20-річний Куйтім Фейзулай, який мав громадянство Австрії та Північної Македонії, був засуджений до 22 місяців в’язниці, бо намагався поїхати до Сирії і долучитися до екстремістського угруповання «Ісламська держава». Його випустили з в’язниці у грудні відповідно до законодавства про неповнолітніх.

Міністерство внутрішніх справ Північної Македонії повідомило Радіо Свобода, що перебуває в «постійному контакті з австрійською владою, щоб перевірити особу нападника і його можливі зв’язки з іншими людьми».

Увечері 2 листопада невідомі відкрили стрілянину в центрі Відня. Загинули щонайменше чотири людини, ще кілька були поранені. Міністерство внутрішніх справ Австрії назвало інцидент терактом.

Один із підозрюваних – Куйтім Фейзулай – був застрелений. Загальна кількість нападників наразі не відома. За даними APA, у зв’язку з нападом у Відні заарештували двох людей.

XS
SM
MD
LG