Доступність посилання

ТОП новини

Російські тюремники заперечують, що погрожують примусово годувати Сенцова


Акція на підтримку Олега Сенцова біля російського посольства в Києві, 21 серпня 2018 року
Акція на підтримку Олега Сенцова біля російського посольства в Києві, 21 серпня 2018 року

Федеральна служба виконання покарань Росії заперечує, що погрожувала примусово годувати засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який 100 днів голодує в російській колонії.

У відомстві зазначили, що 20 серпня лікарі провели консиліум. Вони дійшли висновку, що «погіршення стану його здоров’я не відмічене».

«Дано рекомендації щодо продовження лікування та спостереження. Олег Сенцов щодня отримує призначене лікування і регулярно приймає поживну суміш. У разі погіршення стану здоров'я Олега Сенцова він буде негайно направлений до лікувального закладу державної системи охорони здоров’я», – заявили тюремники.

21 серпня відповідальний секретар Громадської спостережної комісії Москви Іван Мельников заявив, що Федеральна служба виконання почне примусового годувати Сенцова, якщо відмова від їжі буде загрожувати його життю.

Саме 21 серпня виповнюється 100 днів від часу, коли ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення Москвою всіх українських політв’язнів.

Попри неодноразові заклики припинити голодування, Сенцов продовжує свій протест. У колонії в північному російському місті Лабитнангі проводять медичні процедури, щоб не допустити смерті в’язня, але щодня ризик нової кризи зі здоров’ям Сенцова зростає.

14 серпня Олег Сенцов розповів російській правозахисниці Зої Свєтовій, яка їздила до нього в колонію, що його стан «передкритичний».

Читайте також: Сестра Сенцова: Олег втрачає надію і не вірить у звільнення

Активісти в Україні й десятках країн світу оголосили про проведення в сотий день голодування Сенцова акцій на його підтримку.

Окрім України, акції «Солідарність з Олегом Сенцовим» одночасно відбудуться у Великій Британії, Кенії, Швеції, Данії та США. Чеські кінематографісти оголосили 21 серпня днем початку «ланцюгового» голодування на підтримку українського режисера з Криму Олега Сенцова.

XS
SM
MD
LG