Доступність посилання

ТОП новини

Трамп пригрозив припинити фінансування робіт із гасіння пожеж у Каліфорнії


Американський пожежник в районі розташування президенстької бібліотеки Рональда Рейгана в місті Сімі-Веллі, штат Каліфорнія, 30 жовтня 2019 року
Американський пожежник в районі розташування президенстької бібліотеки Рональда Рейгана в місті Сімі-Веллі, штат Каліфорнія, 30 жовтня 2019 року

Президент США Дональд Трамп пригрозив припинити федеральне фінансування робіт із гасіння пожеж у Каліфорнії, розкритикувавши зусилля керівництва штату. Трамп назвав «жахливою» у цьому напрямку роботу губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома.

Велика частина лісових земель в Каліфорнії перебуває в управлінні штату, а не під державним контролем.

Трамп заявив, що кожного разу, як тільки починаються пожежі в Каліфорнії, тамтешній губернатор звертається до федерального уряду за фінансовою допомогою. Американський президент порадив губернатору Каліфорнії «зібратися», щоб самотужки вирішити проблему.

Від жовтня у Каліфорнії вирують пожежі, які зруйнували численні будинки і змусили жителів масово евакуйовуватися.

Ньюсом минулого тижня оголосив у штаті надзвичайний стан.

Каліфорнія торік постраждала від найбільших за кількістю жертв лісових пожеж у своїй історії: загинуло понад 100 людей, згоріли понад 17 тисяч будинків.

На президентських виборах 2016 року у Каліфорнії Трамп набрав лише 31,6% голосів виборців, що є найнижчим показником для кандидата від однієї з двох провідних партій за більш ніж 90 років.

XS
SM
MD
LG