Доступність посилання

ТОП новини

Трамп почав європейське турне з Британії


President Donald Trump waves and he and first lady Melania Trump arrive at Stansted Airport in England, Monday, June 3, 2019 at the start of a three day state visit to Britain.
President Donald Trump waves and he and first lady Melania Trump arrive at Stansted Airport in England, Monday, June 3, 2019 at the start of a three day state visit to Britain.

Президент США Дональд Трамп і перша леді Меланія Трамп з 3 червня по 5 червня перебуватимуть з державним візитом у Великій Британії. У Білому домі зазначили, що ці відвідини підтвердять «стійкі та особливі відносини між Сполученими Штатами та Сполученим Королівством», повідомляє «Голос Америки».

Це не перший візит Трампа до цієї країни. У липні 2018 року президент Трамп здійснив до Великої Британії робочий візит.

Окрім приватного обіду та державного банкету, на якому буде присутня королева, Трамп візьме участь у заходах, присвячених 75-й річниці Нормандської операції, включаючи візит до Портсмута. Очікується, що представники інших країн також будуть там присутні.

У президента США також запланована зустріч з прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей.

Трамп, який підтримав Брекзіт, критикував Мей за її позицію у цьому питанні. Відповідаючи на запитання журналіста 30 травня, Трамп сказав, що він може зустрітися з Борисом Джонсоном і Найджелом Фараджем – політиками, які виступали за вихід Великої Британії з ЄС. Трамп назвав їх обох своїми друзями. У інтерв’ю 31 травня британському таблоїду The Sun, Трамп заявив, що Борис Джонсон буде «відмінним» вибором у якості керівника консервативної партії. «Я думаю, що Борис зробить дуже хорошу роботу», – сказав він, додавши, що його підтримка «може допомогти будь-кому».

Після свого триденного візиту до Британії, Трамп відлетить до Шеннона, Ірландія, де зустрінеться з прем’єр-міністром країни Лео Варадкаром.

6 червня Трамп відбуде до Франції, де разом з президентом Франції Еммануелем Макроном відзначить річницю Нормандської операції.

XS
SM
MD
LG