Доступність посилання

ТОП новини

Перший в Україні центр вакцинації населення відкриють на «Арена Львів» 29 травня – ОДА


Вже цієї суботи жителі Львівської області, які зареєструвалися через застосунок «Дія», зможуть отримати вакцину, запевняє місцева влада
Вже цієї суботи жителі Львівської області, які зареєструвалися через застосунок «Дія», зможуть отримати вакцину, запевняє місцева влада

Перший в Україні центр вакцинації населення відкриють у Львові 29 травня на території стадіону «Арена Львів», повідомив у фейсбуці голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

«У Львівській області відкриють перший в Україні центр вакцинації населення. Вже цієї суботи жителі області, які зареєструвалися через застосунок «Дія», зможуть отримати вакцину проти коронавірусної інфекції в центрі вакцинації населення», – повідомив Козицький.

За його словами, в центрі працюватимуть медики, реєстратори, вакцинатори, бригада швидкої допомоги, а також відповідальні за протипожежну і протиепідемічну безпеку.

«Метою відкриття ЦВН є забезпечення стійкої здатності проводити щеплення зараз та в майбутньому, створюючи своєчасний доступ до вакцин від COVID-19 для якомога більшої кількості дорослого населення», – написав посадовець.

У квітні Міністерство охорони здоров’я анонсувало відкриття центрів вакцинації у великих містах. Тодішній головний санлікар, а нині очільник МОЗ Віктор Ляшко казав, що такі центри з’являться у містах-мільйонниках – Києві, Львові, Харкові, Запоріжжі, Дніпрі та Одесі, і розташовуватимуться на базі великих інфраструктурних об’єктів – виставкових центрів чи стадіонів. Як вказував Ляшко, в одному такому центрі можна буде прощепити 10 тисяч людей за добу.

За даними МОЗ, станом на 27 травня до листа очікування вакцинації від COVID-19 записалась 593 041 людина.

За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 2 193 367 людей, одужали – 2 006 918, померли – 50 067.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG