Доступність посилання

ТОП новини

Кількість загиблих через землетрус у Туреччині і Сирії зросла до 9600


Рятувальним операціям перешкоджає холод і повторні поштовхи
Рятувальним операціям перешкоджає холод і повторні поштовхи

У Туреччині і Сирії, за останніми даними, до 9600 зросла кількість загиблих внаслідок потужного землетрусу, що стався 6 лютого.

За даними влади Туреччини, кількість загиблих тут сягнула щонайменше 7100, за даними сирійського уряду й рятувальної служби, яка працює на північному заході Сирії, число жертв тут зросло до 2500, повідомляє агентство Reuters.

Рятувальним операціям перешкоджає холод і сотні повторних поштовхів.

Одні з найбільших збитків були зафіксовані в турецькій провінції Ґазіантеп, де зруйновані сотні будівель.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган має приїхати у зону стихійного лиха 8 лютого.

«Це одна з найбільших катастроф нашого регіону і світу, не тільки в історії нашої республіки», – сказав він раніше.

У Сирії рятувальні роботи ускладнені станом системи охорони здоров’я та інфраструктури, зруйнованої 12-річною громадянською війною.

Десятки країн світу надають екстрену гуманітарну допомогу, включно з пошуковими групами і засобами допомоги. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що команди з 35 країн уже працюють на місці.

Європейський союз надав понад 1200 рятувальників, у тому числі дві медичні групи і понад 70 собак-рятувальників. 7 лютого Україна направила в Туреччину рятувальну групу з 87 осіб.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) попередила, що від стихії можуть постраждати до 23 мільйонів людей, а Сирійський Червоний Півмісяць закликав міжнародне співтовариство скасувати санкції, запроваджені проти уряду авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада, щоб сприяти наданню допомоги.

Землетрус магнітудою 7,8 став найпотужнішим у Туреччині з 1939 року, коли в провінції Ерзінджан загинули 33 тисячі людей. Понад 17 тисяч людей загинули під час землетрусу 1999 року в цьому районі, який є однією з найбільш активних сейсмічних зон у світі.

XS
SM
MD
LG