Доступність посилання

ТОП новини

У Туркменистані людей почали штрафувати за відсутність маски


При цьому влада Туркменистану продовжує заперечувати наявність коронавірусу, незважаючи на переповнені лікарні
При цьому влада Туркменистану продовжує заперечувати наявність коронавірусу, незважаючи на переповнені лікарні

У Туркменистані громадян почали штрафувати за відсутність захисної маски, пише туркменська служба Радіо Свобода. У цій країні влада продовжує заперечувати наявність коронавірусу, незважаючи на переповнені лікарні.

«Поліція затримує людей без масок і відразу веде до відділу поліції, де їм виписують штраф у розмірі 60 манатів (17 доларів)», – повідомив кореспондент туркменської служби. Людей також змушують писати розписки, що вони вже не будуть з’являтися на вулиці без маски.

У поліцію доставляють і водіїв, які перебувають за кермом автомобіля без маски. Їм, крім штрафу за відсутність маски, виписують додатковий штраф у розмірі 50 манатів (14 доларів).

За офіційними даними, в Туркменистані досі немає випадків коронавірусного захворювання COVID-19. Однак Міністерство охорони здоров’я і медичної промисловості країни рекомендувало громадянам користуватися масками і дотримуватися соціальної дистанції через «підвищений вміст пилу в повітрі».

Джерела туркменської служби Радіо Свобода при цьому повідомляють, що в лікарнях і поліклініках країни регулярно повідомляють про позитивні результати тестів на COVID-19 у пацієнтів лікарень, серед яких є і чиновники, а самі лікарні на даний час переповнені.

Представники місії ВООЗ 15 липня рекомендували владі країни вживати заходів так, «ніби коронавірус вже виявлено». Влада почала запроваджувати карантинні заходи після їх прибуття: закрили ринки, великі магазини і мечеті.

В Ашгабаті, наприклад, заборонили роботу великих магазинів і ринків, у Лебапській області закрили також громадські заклади і мечеті, а в місті Мари жителям рекомендували скасувати весілля і поминки. У всіх регіонах представники влади обходили будинки із закликом не виходити на вулицю і носити маски.

XS
SM
MD
LG