Доступність посилання

ТОП новини

У Конгресі США закликають запровадити санкції проти влади Росії через порушення прав людини


У резолюції також наголошується на необхідності звільнення журналістів, активістів, правозахисників, учасників мирних організацій і громадян України, засуджених у Росії й анексованому нею Криму
У резолюції також наголошується на необхідності звільнення журналістів, активістів, правозахисників, учасників мирних організацій і громадян України, засуджених у Росії й анексованому нею Криму

У Конгресі США 11 травня представили проєкт резолюції, який закликає Росію звільнити всіх політичних в’язнів, зокрема, кримчан, і пропонує уряду Сполучених Штатів Америки запровадити нові санкції проти російської влади за порушення прав людини. Про це йдеться в повідомленні комітету закордонних справ Палати представників США.

«Володимир Путін – жорстокий авторитарний лідер із тривалою історією придушення громадянських свобод, в тому числі свободи преси, свободи слова, політичної опозиції і демократії. Варто тільки згадати жорстоке вбивство критика путінського режиму Бориса Нємцова, щоб побачити, як Путін грубо пригнічує тих, хто виступає проти нього», – заявив один із авторів резолюції конгресмен від демократів, голова комітету закордонних справ Еліот Енгель.

У резолюції також наголошується на необхідності звільнення журналістів, активістів, правозахисників, учасників мирних організацій і громадян України, засуджених у Росії й анексованому нею Криму.

Співавтором резолюції виступив член комітету закордонних справ Палати представників конгресмен Майкл Мак-Кол, який представляє Республіканську партію США.

У січні цього року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи осіб і московської приватної залізничної компанії через незаконні вибори, які Росія провела в анексованому Криму і початок залізничного сполучення Керченським мостом.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова раніше повідомляла, що в ув'язненні в Росії перебувають 115 громадян України, з яких понад 80 – кримські татари. У списку Кримськотатарського ресурсного центру значаться 86 кримських політв'язнів. Такі ж цифри – у Кримської правозахисної групи.

Правозахисники й адвокати називають ці кримінальні справи переслідуванням за політичною, національною чи релігійною ознакою. Влада Росії це заперечує.

Як Росія використовує пандемію, щоб зняти санкції?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:57 0:00

XS
SM
MD
LG