Доступність посилання

ТОП новини

Через удар РФ по центру Харкова постраждали 18 людей, дитина – у тяжкому стані – влада


Рятувальники працюють на місці російського удару по гіпермаркету в Харкові, 25 травня 2024 року
Рятувальники працюють на місці російського удару по гіпермаркету в Харкові, 25 травня 2024 року

У Харкові через вечірній російський удар по центру міста число постраждалих зросло до 18. Серед поранених – 13-річний хлопчик, який перебуває в тяжкому стані, повідомила обласна прокуратура.

«За даними слідства, 25 травня орієнтовно о 19:00 збройні сили РФ завдали ракетний удар по центру Харкову. Зафіксовано влучання по офісних приміщеннях. Зазнали пошкоджень також адміністративні будівлі, супермаркет, магазини, житлові будинки, пошта, автомобілі та інші цивільні обʼєкти», – йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, удар був завданий ракетою типу С-300, додали в прокуратурі.

Тим часом, у Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська під час своїх ударів по Харкову 25 травня застосували шість ракет, тип яких уточнюється, і дві керовані авіабомби.

«Російські загарбники ракетами били по центральному парку і щільній житловій забудові, двома КАБами влучили в гіпермаркет», – йдеться в повідомленні.

Раніше міський голова Ігор Терехов повідомив про зростання числа загиблих внаслідок іншого російського удару по Харкову, внаслідок якого було влучання по будівельному гіпермаркету. Там загинули четверо людей, ще 40 – постраждали.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG