Доступність посилання

ТОП новини

Франція та Британія посилюють контроль за незаконною міграцією


За даними британської влади, від початку року Ла-Манш перетнули 8452 нелегальних мігранти – це більше, ніж за весь 2020 рік
За даними британської влади, від початку року Ла-Манш перетнули 8452 нелегальних мігранти – це більше, ніж за весь 2020 рік

Франція та Велика Британія домовилися посилити патрулі на узбережжі Ла-Маншу, а також інвестувати у технології. Таким чином влада обох країн хоче перешкодити човнам, які перевозять мігрантів, дістатися британських берегів, мовиться у зробленій 20 липня спільній заяві.

Франція збирається подвоїти чисельність поліції на північному узбережжі, між містами Булонь і Дюнкерк і навколо порту Дьєпп, а також посилить повітряні патрулі.

Лондон зі свого боку допоможе з фінансуванням притулків для мігрантів у Франції, зокрема інвестує протягом року 62,7 мільйона євро.

У Франції поінформували, що з минулого року вона загалом перехопила 7500 мігрантів, які прямували до Британії.

У свою чергу, Міністерство внутрішніх справ Сполученого королівства повідомило, що у понеділок, 19 липня, Ла-Манш перетнули щонайменше 430 мігрантів, що є рекордом для одного дня. Від початку року протоку перетнули 8452 нелегальних мігранти – це більше, ніж за весь 2020 рік.

У заяві мовиться, що Лондон працює над тим, щоб зробити острів менш привабливим для шукачів притулку, а також готовий застосовувати санкції щодо нелегальної міграції та тих, хто робить її можливою.

Франція також планує збільшити кількість патрулів на кордонах з Італією та Іспанією.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG