Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Польщі: українці становлять 50% іноземців, які мають дозвіл на проживання


Довгострокові дозволи на проживання в Польщі отримали понад 200 тисяч українців
Довгострокові дозволи на проживання в Польщі отримали понад 200 тисяч українців

Українці становлять 50% іноземців, які мають дозвіл на проживання в Польщі, повідомив речник польського Управління в справах іноземців Якуб Дудзяк у відповідь на запит Радіо Свобода.

Довгострокові дозволи на проживання в Польщі отримали понад 200 тисяч українців. 158 тисяч із них мають посвідки на проживання на термін менш ніж три роки.

«З початку року кількість українців, які мають чинні довгострокові дозволи на проживання, зросла на 12% та перевищила 200 тисяч. Ця цифра не включає тимчасове перебування в країні в межах безвізових подорожей чи на підставі чинних віз… Водночас дедалі більше людей хоче залишитися на території Польщі на більш довгий час», – розповів Дудзяк.

За його словами, станом на 1 січня 2018 року кількість українців із довгостроковими дозволами на проживання становила 145 тисяч. Рівно за рік вона досягла 179 тисяч.

  • За даними ООН, у 2017 році у світі було 5,9 мільйона мігрантів з України. Організація Об’єднаних Націй включає до числа емігрантів усіх людей, які народилися у певній країні, але не живуть у ній. Наприклад, у Росії після розпаду СРСР залишилися три мільйони українців.
  • Дещо вищі цифри наводила у 2016 році Міжнародна організація з міграції. Вона з посиланням на переписи зарубіжних держав нарахувала за межами України близько 8,2 мільйона осіб українського походження.
  • Український Інститут демографії та соціальних досліджень оцінює кількість заробітчан на рівні 2,7 мільйона. Центр економічної стратегії дає схожу оцінку: чотири мільйони людей працюють за кордоном загалом, одночасно – близько 2,7 мільйона.
  • Міністерство соціальної політики із посиланням на експертні оцінки вважає, що за кордоном на постійній основі близько 3,2 мільйона українців, а в окремі періоди – від 7 до 9 мільйонів.
XS
SM
MD
LG