Доступність посилання

ТОП новини

Українське мовлення на Луганщині припинене з шести станцій – концерн РРТ


Мовлення радіо- і телеканалів через знеструмлення наразі відсутнє з шести щогл у Луганській області. Не працюють радіо- і телерелейні станції у Лисичанську, Широкому, Білолуцьку, Зоринівці, Сватовому і Біловодську – про це повідомив Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення у відповідь на запит Радіо Свобода. Об’єкти працюють в аварійному режимі, від дизельно-генераторних установок.

«Наслідком відключення електропостачання об’єктів стало повне припинення трансляції програм телебачення в аналоговому і цифровому форматі та порушення в роботі радіомовлення і засобів СБУ, Міністерства оборони, МВС, Держспецзв'язку, ВАТ Укртелеком, мобільних та інших операторів зв'язку по всій території Луганської області, включаючи непідконтрольні», – повідомив в.о. директора концерну РРТ Сергій Мікрюков.

РРТ повідомляє, що об’єкти відключені через борг за спожиту електроенергію перед постачальником, а борг утворився, серед іншого, через заборгованість у розмірі 99,2 мільйонів гривень з боку Національної суспільної телерадіокомпанії України.

8 квітня в.о. голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що у «Суспільного» мовця немає боргу перед РРТ, бо ця послуга навіть не замовлялась і на неї не передбачались гроші в бюджеті.

Читайте більше: 5 дней со «СМИ ЛНР»: по чьей вине Луганщина в информационном «котле»?

Як повідомляло Радіо Свобода, трансляція радіоканалів та телеканалів (у аналоговому форматі) на більшу частину Луганської області припинилася 4 квітня. З того часу в деяких місцевостях на хвилях українських мовників з'явилися ЗМІ проросійських бойовиків.

XS
SM
MD
LG