Доступність посилання

ТОП новини

У Центрі громадського здоров’я МОЗ повідомили, скільки підозр на коронавірус перевірено і не підтвердилося


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Центрі громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України повідомили, скільки підозр на коронавірус в Україні було перевірено і скільки не підтвердилося.

За повідомленням ЦГЗ, із початку року станом на 14:00 14 березня Центр отримав 67 підозр на коронавірусне захворювання COVID-19. «Наразі усі зразки досліджено: 3 підтверджено, 3 досліджуються та 61 негативний», – заявили в Центрі.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру протестувала близько 500 зразків на наявність збудника нової коронавірусної хвороби, мовиться також у повідомленні.

11 березня ВООЗ оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме наразі три тижні – до 3 квітня.

В Україні на цей час лабораторно підтверджені три випадки коронавірусного захворювання, з них одна хвора померла.

Захворювання COVID-19, що було вперше виявлене в Китаї наприкінці 2019 року, спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG