Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ обстріляли місто Українськ на Донеччині, є жертви – прокуратура


Місто Українськ на Донеччині до повномасштабного вторгнення РФ, архівне фото, 2018 рік
Місто Українськ на Донеччині до повномасштабного вторгнення РФ, архівне фото, 2018 рік

Російські військові зранку 21 квітня обстріляли місто Українськ, загинула жінка, поранень зазнали ще четверо людей, повідомила Донецька обласна прокуратура.

«О 8:30, російські війська обстріляли місто Українськ. За попередніми даними, проти мирного населення ворог використав РСЗВ «Смерч». Унаслідок влучання біля будинку загинула 82-річна жінка. Крім того, зазнали травм різного ступеня тяжкості четверо чоловіків віком від 21 до 53 років. Потерпілим із забоями й осколковими пораненнями надано кваліфіковану медичну допомогу. Також пошкоджено шість багатоквартирних житлових будинків», – ідеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочалося досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG