Доступність посилання

ТОП новини

Українські чиновники переконують Євросоюз, що антикорупційний суд «на фінішній прямій»


Міністр юстиції України Павло Петренко
Міністр юстиції України Павло Петренко

Антикорупційний суд запрацює найближчим часом, заявив під час візиту до Брюсселя міністр юстиції України Павло Петренко. Про це повідомляє 8 квітня кореспондент Радіо Свобода.

«У першу чергу йдеться про створення Вищого антикорупційного суду, який знаходиться фактично на фінішній прямій, так само йдеться про завершення формування складу Верховного суду», – розповів міністр перед початком зустрічей української делегації в Єврокомісії.

За словами голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сегія Козьякова, конкурс на посади відбувся вчасно та відповідно до українського законодавства, і в Європейському союзі не висловлюють претензій до процесу створення суду.

«Упевнений, що найближчими днями президент видасть указ, і практично одразу суд зможе збиратися для інших процедурних речей, наприклад обрати голову суду. Потрібно декілька тижнів для цього», – додав Сегій Козьяков.

Конкурс до Вищого антикорупційного суду оголосили 2 серпня 2018 року. Вища кваліфікаційна комісія 6 березня 2019 року оголосила результати конкурсу на 39 вакантних посад у Вищому антикорупційному суді.

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International Ukraine зазначила, що що серед фіналістів – сім правників зі «списку 55 негідних», раніше опублікованого громадськими організаціями.

XS
SM
MD
LG