Доступність посилання

ТОП новини

«Укрпошта» тимчасово не прийматиме відправлення до Китаю


«Укрпошта» тимчасово не прийматиме посилок до Китаю через скорочення більшістю авіакомпаній рейсів до цієї країни після спалаху епідемії коронавірусу.

«Всі виправлення прийняті до 11 лютого будуть доставлені, однак загальні терміни доставки поштових відправлень можуть бути змінені», – мовиться у повідомленні.

На підприємстві зазначили, що доставка пошти з Китаю не припинятиметься, однак через все той же брак авіарейсів терміни транзиту пошти до України можуть бути збільшені.

«Жодних доказів, які б свідчили про ризик поширення коронавірусу через товари, наразі не зафіксовано. У офіційних призначених поштових операторів-партнерів Укрпошти всі відправлення проходять сувору перевірку, рентген-догляд, заборонені чи небезпечні речі не приймаються та не випускаються за кордон. Вони діють відповідно до норм Всесвітнього поштового союзу та ВООЗ», – додали в «Укрпошті».

Станом на ранок 13 лютого, у Китаї на коронавірус 2019-nCov захворіли 48 206 людини, 1 367 померли.

2019-nCov належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною.

XS
SM
MD
LG