Доступність посилання

ТОП новини

Як коронавірус вплине на виробництво iPhone, AirPods та Tesla


Через коронавірус 2019-nCoV і фабрики у Китаї, що виробляють техніку iPhone та AirPods, американська компанія Apple може відчути значного удару, пише CNN.

Виробничі потужності, що без того зазвичай призупиняють роботу на час святкування Нового року за Східним календарем у січні, залишаються зачиненими через вірус – китайська влада не дозволила відчинити фабрики.

Аналітик фінансової компанії Wedbush Securities Ден Айвз каже, що за кожний тиждень, поки ці виробництва зачинені, Apple втрачає 1 мільйон доларів.

Щодо бездротових навушників AirPods, то чимало магазинів уже відчули нестачу товару після сезону свят.

Водночас у багатьох містах китайці поступово повертаються до роботи після вимушено подовжених новорічних канікул.

Так, у Шанхаї завод автовиробника Tesla відновить свою роботу, повідомляє Reuters. Саме через затримку у виробництві акції компанії минулого тижня відчутно втратили у вартості.

Загалом захворювання вже зашкодило китайській економіці, що стрімко розвивалась впродовж останніх років, а відтак вплив уже відчуває вся світова торгівля й виробництво.

Зокрема, 11-мільйонне місто Ухань, що стало епіцентром зараження і кілька тижнів перебуває на карантині, – це великий промисловий центр у Китаї, де є чимало автомобільних заводів та університетів, а також дослідницьких центрів.

За останніми даними, через вірус померли понад 1100 людей. Загальна кількість випадків захворювань на материковій частині Китаю зросла до 44 643. Водночас кількість нових випадків – 2 015 – знижується другий день поспіль.

Серед хворих – щонайменше двоє українців. Обох зняли з круїзного лайнера Diamond Princess, який з 4 лютого перебуває на двотижневому карантині біля берегів Японії через виявлені випадки коронавірусу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG