Доступність посилання

ТОП новини

«Укрпошта» і церкви домовилися про доставку освячених пасок додому – міністр інфраструктури


«Ми маємо наближати певні речі до громадян, щоб була можливість отримати як продукти харчування, так і паски на Великдень» – Криклій
«Ми маємо наближати певні речі до громадян, щоб була можливість отримати як продукти харчування, так і паски на Великдень» – Криклій

«Укрпошта» та українські церкви домовилися про доставку освячених пасок додому, щоб за умов пандемії коронавірусної інфекції люди на Великдень залишалися вдома, повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода міністр інфраструктури Владислав Криклій. За його словами, вже є понад тисяча замовлень на таку доставку.

«Укрпошта» це організаційно опрацювала спільно з церквами. Більше того домовилися, що можна буде освятити ці пасочки... Це про те, що ми маємо наближати певні речі до громадян, щоб була можливість отримати як продукти харчування, так і паски на Великдень. І віднедавна ще і лікарські препарати і медикаменти», – розповів міністр.

За його словами, доставка пасок «включена у вартість продукту, тобто та націнка, яка є, вона має забезпечити дві речі: компенсацію логістичних витрат і заробітку, який отримує поштар».

«Ми не хочемо, щоб зайвий раз люди відвідували стаціонарні відділення, саме для цього такі мобільні доставки ми будемо здійснювати якомога більше. Також в «Укрпошти» є і мобільні пункти, саме тому поштарі можуть у тому числі на мобільні пункти доставляти це», – додав Владислав Криклій.

Раніше цього тижня глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук закликав вірян залишатися вдома на Великдень і дивитися онлайн-трансляцію служінь. Він закликав не приносити на освячення вербну лозу й великодні кошики на Великдень. Також він попросив вірян не наполягати на причасті. «Прошу вас: не наполягайте. У нинішніх обставинах прошу сповідатися лише в небезпеці смерті», – сказав глава УГКЦ і закликав вірян і священнослужителів суворо дотримуватися правил карантину.

З аналогічними змінами погодилися і в Православній церкві України.

Радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт повідомляв, що правоохоронці і представники релігійних конфесій визначили формат проведення релігійних свят.

Вербну неділю віряни УГКЦ і християни східного обряду цього року святкуватимуть 12 квітня. За нею йде Страсний тиждень, який завершиться святкуванням Великодня 19 квітня.

Повністю інтерв’ю міністра інфраструктури Владислава Криклія читайте на сайті Радіо Свобода в суботу, 10 квітня.

XS
SM
MD
LG