Доступність посилання

ТОП новини

Уряд планує створити військову базу на Азовському морі


Тренування українських морпіхів поблизу Азовського моря, 14 вересня 2018 року
Тренування українських морпіхів поблизу Азовського моря, 14 вересня 2018 року

Про плани уряду створити військово-морську базу на Азовському морі повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

«В Бердянську спущено на воду два артилерійські бронекатери Військово-морських сил України. Планується, що до кінця року на Азовському морі створять військово-морську базу ВМС Збройних сил України», – йдеться в повідомленні уряду.

У Кабміні сподіваються, що наявність такої бази дозволить адекватно реагувати на дії Росії в Азовському морі.

Президент Петро Порошенко заявляв в інтерв’ю The Washington Post, що Росія планує окупувати Азовське море «так само, як окупувала Крим».

Україна працює над тим, щоб інші країни, чиї кораблі російські прикордонники затримували в Азовському морі, долучилися до позову проти Росії, заявив у коментарі Радіо Свобода міністр закордонних справ України Павло Клімкін 14 вересня під час 15-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві.

Також на цю тему: На узбережжі Азовського моря пройшли спільні навчання морської піхоти, авіації та артилерії ЗСУ

За словами міністра закордонних справ України, Росія свідомо намагається зупинити судноплавство в Азовському морі, і називає це «елементами блокади».

Київ подав позов на дії Росії у рамках конвенції з морського права. Скарга України стосується Азовського та Чорного морів, Керченської протоки та Керченського мосту, будівництво якого Україна вважає незаконним.

XS
SM
MD
LG