Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова до опалювального сезону – уряд


У Кабміні кажуть, що опалювальний сезон цього року стартує вчасно
У Кабміні кажуть, що опалювальний сезон цього року стартує вчасно

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що Україна готова до нового опалювального сезону, і він розпочнеться вчасно.

«Я звертаюся до всіх політиків: не лякайте людей зривом опалювального сезону. Україна готова. Запаси газу є, з електроенергією проблем немає, система працює у штатному режимі. Я хочу наголосити ще раз: відповідальність за опалення, світло, гарячу воду лежить на місцевій владі», – сказав Гройсман це під час «Години запитань до уряду» в парламенті 7 вересня.

За словами прем’єра, зараз ідуть «непрості дискусії» з міжнародними партнерами щодо ціни на газ для споживачів.

Гройсман наголосив, що підвищення ціни на газ для населення є вимушеним кроком для отримання фінансових ресурсів від Міжнародного валютного фонду для обслуговування і погашення зовнішніх боргів України.

Читайте також: Україна не замерзла: опівночі виповниться 1000 днів, як припинився імпорт газу з Росії – «Укртрансгаз»

Опалювальний сезон в Україні зазвичай стартує в середині жовтня. За багаторічними стандартами, він розпочинається тоді, коли середньодобова температура повітря впродовж трьох діб становить вісім або менше градусів. Тривалість опалювального сезону становить близько півроку, але в разі суттєвого потепління його можуть завершувати раніше.

XS
SM
MD
LG