Доступність посилання

ТОП новини

Уряд виконав вимогу Зеленського щодо заборони масових акцій і роботи закладів


Масові заходи для понад 10 осіб заборонені, так само як і міжміські та міжобласні перевезення, робота розважальних закладів і планові операції
Масові заходи для понад 10 осіб заборонені, так само як і міжміські та міжобласні перевезення, робота розважальних закладів і планові операції

Кабінет міністрів постановив заборонити проведення масових заходів за участі понад 10 осіб та роботу закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів та інших громадських місць. Відповідне рішення уряд ухвалив увечері 16 березня.

Виняток із заборони масових заходів становлять «необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

«З 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту», – йдеться в заяві уряду.

Термін дії обмежень на роботу закладів та масові заходи не вказаний.

Читайте також: Мінінфраструктури публікує перелік рейсів, які мають повернути громадян України з-за кордону​

Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив про заборону міжміського сполучення та обмеження користування громадським транспортом, зокрема зупинку роботи метро. За даними уряду, «Укрзалізниця» зможе здійснювати окремі пасажирські рейси у всередині країни за погодженням із Мінінфраструктури та МОЗ, а закордонні – погодивши з Мінінфраструктури, Міністерством закордонних справ та Державною прикордонною службою. Планується, що обмеження на перевезення та роботу транспорту триватимуть до 3 квітня.

«Міністерству охорони здоров’я доручено тимчасово припинити планову госпіталізацію та планові операції, крім невідкладних та термінових. Крім того, максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах», – повідомляє пресслужба Кабміну.

Контроль за виконанням рішення буде здійснювати Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція.

Читайте також: Зачинені ресторани, крамниці, нема туристів. Львів готується до надзвичайної ситуації​

Вжити таких обмежень від уряду вимагав 16 березня президент Володимир Зеленський.

Наразі в Україні офіційно сім підтверджених випадків захворювання коронавірусною хворобою COVID-19, один випадок летальний.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

Детальний план протиепідемічних заходів для Києва – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:57 0:00

XS
SM
MD
LG