Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Росії подав у відставку після послання Путіна


Дмитро Медведєв заявив, що рішення про склад наступного кабінету буде ухвалювати президент Путін (фото ілюстраційне)
Дмитро Медведєв заявив, що рішення про склад наступного кабінету буде ухвалювати президент Путін (фото ілюстраційне)

Уряд Росії подав у відставку, повідомив голова російського кабінету міністрів Дмитро Медведєв, пишуть російські інформаційні агентства.

Це сталося через кілька годин після оголошення президентом Володимиром Путіним послання, в якому він запропонував зміни до конституції Росії.

Як повідомляє російське державне агентство новин ТАСС, Медведєв сказав про це в ході зустрічі Путіна з членами уряду.

«Ці зміни, коли вони будуть ухвалені, … внесуть суттєві зміни не тільки в цілу низку статей конституції, але і в цілому в баланс влади, влади виконавчої, влади законодавчої, влади судової. У цьому контексті очевидно, що ми, як уряд Російської Федерації, повинні надати президенту нашої країни можливість ухвалювати всі необхідні рішення», – цитує ТАСС Медведєва.

Він додав, що рішення з приводу наступного складу кабінету міністрів буде ухвалювати президент.

Зі свого боку, Путін повідомив про намір запровадити нову посаду заступника голови Ради безпеки Росії і призначити Дмитра Медведєва на цю посаду.

Під час виступу перед парламентом Росії Путін запропонував низку змін до конституції країни, зокрема, розширити повноваження парламенту, посилити роль губернаторів в управлінні країною. Він також запропонував змінити вимоги до кандидатів у президента.

За всіма запропонованими поправками до Конституції Путін пообіцяв провести референдум, але його дата поки що не призначена.

67-річний Путін домінує в російській політиці впродовж двох десятиліть, обіймаючи посаду президента або прем’єр-міністра з 1999 року. У 2018 році Путін був переобраний на новий шестирічний термін.

XS
SM
MD
LG