Доступність посилання

ТОП новини

У США понад 80% населення залишається вдома, щоб зупинити поширення COVID-19


Одне з приміщень мобільного госпіталю у США
Одне з приміщень мобільного госпіталю у США

Чотири американських штати 1 квітня приєдналися до вже понад 30, де влада наказала жителям залишатися вдома для приборкання пандемії COVID-19. Жертвами коронавірусної інфекції у США стали вже понад 5000 людей.

Губернатори штатів Флорида, Джорджія, Міссісіпі та Невада тепер також вимагають від жителів обмежити виїзд і вихід за межі помешкань, дозволяється залишати місце проживання лише для купівлі продуктів чи ліків. Такої політики дотримуються тепер 39 штатів і округ Колумбія, де загалом проживають понад 80% населення США.

Число загиблих у США все ще є нижчим, ніж в Італії, де вже 13 тисяч 155 людей померли від коронавірусної інфекції, а також Іспанії, де 9 тисяч 387 жертів. Але Сполучені Штати лідирують за числом інфікованих, таких випадків на території країни майже 217 тисяч, свідчать дані Університету Джона Гопкінса.

Американські медичні експерти прогнозують, що навіть у разі дотримання карантинних обмежень від респіраторного захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусом, може померти від 100 тисяч до 240 тисяч людей у США. Президент США Дональд Трамп попередив, що на країну чекає кілька тижнів, «які будуть жахливими».

Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує, що кількість інфікованих людей у світі сягне 1 мільйона вже впродовж найближчих годин, а число загиблих уже невдовзі стане більшим за 50 тисяч.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG