Доступність посилання

ТОП новини

США: Джо Байден підписав понад десяток президентських указів


Президент США Джо Байден
Президент США Джо Байден

Одним із перших кроків на посаді президента США Джо Байдена стало підписання ним сімнадцяти розпоряджень і президентських указів, за допомогою яких новий президент заблокував кілька ключових рішень свого попередника Дональда Трампа.

Так, президент Байден наклав заборону на будівництво прикордонної стіни на кордоні з Мексикою, скасував заборону на в’їзд до США громадян шести країн, де більшість складають мусульмани; відновив заборону на спорудження нафтопроводу Keystone; оголосив про намір відновити членство США у Всесвітній організації охорони здоров’я і приєднатися до Паризької угоди щодо змін клімату.

Кілька розпоряджень Джо Байдена стосуються боротьби з коронавірусною інфекцією. Він наказав носити маски у всіх державних установах і запропонував федеральним службам продовжити мораторій на виселення квартиронаймачів за несплату оренди і виплату студентських кредитів, гарантованих федеральним урядом.

Джо Байден також доручив провести оцінку указів свого попередника в сфері довкілля.

Він має намір відновити жорсткіші стандарти викидів вуглекислого газу в атмосферу, скасовані його попередником.

Серед інших указів президента Байдена – вимога до федеральниї управлінь керуватися пріоритетом расової рівності в своїй діяльності.

Очікується, що на початку президентства Байден зосередиться на указах задля виконання, даних раніше, передвиборчих обіцянок.

20 січня Джо Байден склав присягу на посаді президента США.

XS
SM
MD
LG