Доступність посилання

ТОП новини

У США визначили чергового кандидата на посаду спікера Палати представників


Палата представників не має очільника, відколи 3 жовтня проголосувала за усунення конгресмена Кевіна Маккарті з посади
Палата представників не має очільника, відколи 3 жовтня проголосувала за усунення конгресмена Кевіна Маккарті з посади

Республіканці у вівторок зробили свій четвертий за два тижні вибір кандидата у спікери Палати представників США, передає агенція AFP.

Майк Джонсон із Луїзіани виграв внутрішньопартійне голосування лише через кілька годин після того, як попереднього кандидата, лідера більшості Тома Еммера, розкритикували, в тому числі, республіканці з оточення експрезидента Дональда Трампа, і Еммер оголосив про зняття своєї кандидатури.

Майк Джонсон – віцеголова Республіканської партії в Палаті представників США, він відносний новачок у політиці. Джонсон перейшов до Палати представників із політики на рівні штату у 2017 році. Найімовірніше, Джонсон зіткнеться з тими ж внутрішніми розбіжностями, які зробили партію нездатною об’єднатися довкола якогось лідера.

Палата представників не має очільника, відколи 3 жовтня проголосувала за усунення конгресмена Кевіна Маккарті з посади. Через це нижня палата Конгресу США, яка разом з верхньою палатою — Сенатом США утворює американський парламент, не зможе, в тому числі, відповісти на запит президента Джо Байдена щодо військової допомоги Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG