Доступність посилання

ТОП новини

На узбережжі Азовського моря пройшли масштабні навчання українських військових


Тактичні навчання Збройних сил України «Попутний вітер» на узбережжі Азовського моря
Тактичні навчання Збройних сил України «Попутний вітер» на узбережжі Азовського моря

На узбережжі Азовського моря пройшли дводенні тактичні навчання українських військових із протидесантної оборони з бойовою стрільбою під назвою «Попутний вітер». Про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ на сторінці в Facebook.

«Навчання із протидесантної оборони узбережжя пройшло на одному з полігонів у районі проведення операції Об'єднаних сил. При цьому певний район акваторії Азовського моря, в якому виконувалися бойові стрільби в рамках навчань, був перекритий для судноплавства і повітряного руху», – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в навчанні брали участь військові частини і підрозділи тактичної групи «Маріуполь» – малі броньовані артилерійські катери ВМС, судна зі складу Морської охорони ДПСУ, інженерна техніка окремого полку оперативного забезпечення, а також механізовані, танкові, артилерійські, зенітно-ракетні та спеціальні підрозділи, морська піхота, екіпажі армійської авіації Сухопутних військ і тактичної авіації Повітряних сил, підрозділи Національної гвардії України.

«Оскільки навчання відбувається в умовах протидії російській агресії і безпосередньо в районі проведення операції Об'єднаних сил, обстановка була максимально наближена до реальної», – наголосили в пресслужбі.

Усього, за інформацією відомства, задіяли приблизно 400 осіб особового складу, п'ять кораблів і катерів, 25 одиниць різних артилерійських систем, включаючи реактивні системи залпового вогню, 13 бойових броньованих машин (танки, бойові машини піхоти і бронеавтомобілі різних типів), два вертольоти Мі- 8 армійської і один Мі-14 морської авіації, а також два літаки-штурмовики Су-25 і два винищувачі МіГ-29.

У той же час пресслужба МВС України повідомила, що за легендою морський десант Росії намагався здійснити висадку на узбережжі Азовського моря з метою захоплення українських опорних пунктів поблизу Маріуполя.

«Радіолокаційна система наших сил зафіксувала скупчення ворожої техніки в морі поблизу української території, дає початок масштабному відбиттю атаки десанта противника. Під час наступу ворога і його спроби висадитися на узбережжі, в хід вступила важка артилерія і армійська авіація. Після переміщення умовного ворога на берегову лінію, до бою приєдналися танки, морська піхота, десант і бійці ОЗСП «Азов» на бронеавтомобілі «Спартан». Після відбиття наступу противника військові медики провели евакуацію умовних поранених вертольотами на суші і в морі з катерів», – сказано в повідомленні.

Раніше українські броньовані катери «Кременчук» і «Лубни» спільно з кораблем спеціального забезпечення «Онікс» морської охорони Державної прикордонної служби України провели навчання в Азовському морі.

Останнім часом Чорне море, як і Азовське море і Керченська протока стали місцями активних дій військово-морського флоту і інших морських формувань Росії, які створюють загрози і цивільному судноплавству, і діям українських військових моряків.

XS
SM
MD
LG