Доступність посилання

ТОП новини

В Угорщині за добу померло троє хворих на коронавірусну хворобу


Угорські поліцейські на угорсько-австрійському кордоні, який закрили для запобігання поширенню коронавірусної інфекції, 18 березня 2020 року
Угорські поліцейські на угорсько-австрійському кордоні, який закрили для запобігання поширенню коронавірусної інфекції, 18 березня 2020 року

Протягом доби 20 вересня в Угорщині медики зафіксували три летальні випадки через пандемію коронавірусу. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, йдеться про чоловіків 68, 79 і 53 років. Перебіг нового захворювання у них супроводжувався іншими хронічними недугами.

Таким чином, кількість померлих від зараження коронавірусом упродовж останніх шести днів в Угорщині сягнула чотирьох осіб.

Читайте також: В Сербії перший летальний випадок COVID-19​

Головний санітарний лікар країни Сесілія Мюллер наголосила на пресконференції 20 березня, що серед інфікованих не бракує молоді. Тим часом портал Index повідомив про позитивний результат тесту у 13-річного школяра з Будапешта. ​

За словами Мюллер, в Угорщині зараз спостерігається фаза групових заражень, коли медики ще можуть відслідковувати контакти хворих із носіями коронавірусу. Головний санітарний лікар підтвердила, що захворювання на нову хворобу виявили в усіх регіонах країни.

На цій же пресконференції бригадний генерал Ромулус Русин повідомив про присутність представників Збройних сил Угорщини на 71 стратегічно важливому підприємстві. Завданням військових є налагодження безперебійного постачання. Так само військових скерували для посилення роботи поліції на спільному угорсько-австрійському та угорсько-словацькому кордонах.

Читайте також: Перший депутат Європарламенту повідомив про зараження коронавірусом

У період із 4 до 20 березня в Угорщині зафіксовано 85 пацієнтів, інфікованих коронавірусом. У карантині перебувають 116 осіб, тестування пройшли 3007 людей. Семеро хворих видужали.

Надзвичайний стан в Угорщині введено 11 березня. Закриті вищі навчальні заклади та школи, не працюють розважальні заклади, а також обмежено роботу торговельних закладів, крім продуктових крамниць та аптек. Кількість учасників вуличних масових заходів, згідно з урядовою постановою, не повинна перевищувати півтисячі осіб. У закритих приміщеннях ця кількість обмежена до ста чоловік.

Коронавірус. Чому потрібний карантин ‒ відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG