Доступність посилання

ТОП новини

В.о. голови «Укренерго» повідомив, хто замінить його на посаді


За словами Ковальчука, причиною його заяви на звільнення є «тиск і спроби втручання» в роботу компанії
За словами Ковальчука, причиною його заяви на звільнення є «тиск і спроби втручання» в роботу компанії

Керівник НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук заявив, що йде з посади: відзавтра тимчасовим виконувачем обов'язків голови правління буде нинішній перший заступник голови правління НЕК Володимир Кудрицький.

За словами Ковальчука, причиною його заяви на звільнення є «тиск і спроби втручання» в роботу компанії.

«Системний оператор має бути незалежний не тільки за буквою закону, а і відповідно до духу конкурентного ринку... Але останнім часом тривають тиск і спроби втручання в роботу компанії», – наголосив Ковальчук.

Він стверджує, що ця ситуація негативно впливає на ефективність його роботи, і саме тому він подає у відставку. Днями наглядова рада компанії задовольнила його заяву на звільнення.

Водночас Ковальчук раніше подав документи на конкурс на посаду нового голови «Укренерго». Зніматися з конкурсу, чи ні, він вирішить найближчим часом, пояснив керівник компанії.

Одним із проявів тиску Ковальчук називає непогодження компанії низки документів, від виділення землі під енергетичні об'єкти, і до інвестиційних планів. У багатьох випадках документи не погоджує Мінекоенерго, визнають в «Укренерго».

Зі свого боку, міністр енергетики і захисту довкілля Олексій Оржель повідомив, що звертався до «Укренерго» для припинення імпорту електроенергії з Росії, але, попри це, імпорт не припинено. Натомість в «Укренерго» повідомляють, що чинне законодавство про енергоринок не дає компанії права унеможливлювати імпорт, якщо на цей імпорт є заявки на ринку.

XS
SM
MD
LG