Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики сім разів стріляли по позиціях ООС – штаб


П’ять випадків обстрілів зафіксували в районі оперативно-тактичного угруповання «Схід»: поруч із Гнутовим, Павлополем, Пісками, в районі Водяного та Березового
П’ять випадків обстрілів зафіксували в районі оперативно-тактичного угруповання «Схід»: поруч із Гнутовим, Павлополем, Пісками, в районі Водяного та Березового

Бойовики незаконних збройних угруповань сім разів порушили режим припинення вогню в зоні бойових дій, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

В тому числі, у штабі зафіксували використання заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 міліметри, гранатомети та великокаліберні кулемети.

П’ять випадків обстрілів зафіксували в районі оперативно-тактичного угруповання «Схід»: поруч із Гнутовим, Павлополем, Пісками, в районі Водяного та Березового.

«Окрім цього, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник двічі обстріляв захисників Оріхового, випустивши по наших позиціях 3 міни зі 120-міліметрового міномету, 4 міни з міномету калібру 82 міліметри, а також вів вогонь з автоматичного станкового гранатомета», – мовиться у зведенні.

За даними штабу, втрат серед українських військових внаслідок обстрілів 17 лютого не було.

Незаконне збройне угруповання «ДНР», своєю чергою, заявило про обстріли окупованих ним територій з боку ЗСУ 17 лютого. Аналогічне угруповання «ЛНР» таких заяв не робило.

Війна та місцеві вибори. На що Путін хоче обміняти Донбас?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:13 0:00

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG