Доступність посилання

ТОП новини

Гуайдо не виключив підтримки військового втручання США у Венесуелі


У Венесуелі 1 травня спалахнули нові сутички між опозиційними демонстрантами і військовими, що лишаються на боці офіційного президента Ніколаса Мадуро
У Венесуелі 1 травня спалахнули нові сутички між опозиційними демонстрантами і військовими, що лишаються на боці офіційного президента Ніколаса Мадуро

Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо визнав, що оголошений ним «фінальний етап» повалення режиму президента Ніколаса Мадуро зазнав невдачі через недостатню підтримку військових. Гуайдо заявив про це в інтерв’ю The Washington Post.

Він також не відкинув можливої військової підтримки США. За словами Гуайдо, якщо така пропозиція від Вашингтона надійде, він поставить її на голосування в парламенті.

Водночас, як пише The Washington Post, він чітко дав зрозуміти, що будь-яке американське військове втручання має супроводжуватися підтримкою з боку венесуельських сил, які виступлять проти Мадуро. Інших подробиць щодо того, що саме буде прийнятним, він не навів.

Як броньованими машинами розганяли протестувальників у Венесуелі – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

У Венесуелі 1 травня спалахнули нові сутички між опозиційними демонстрантами і військовими, що лишаються на боці офіційного президента Ніколаса Мадуро.

Бійці Національної гвардії застосували подразливий газ проти учасників протесту, які намагалися заблокувати автодорогу поблизу авіабази у східній частині столиці Каракаса, біля якої попереднього дня, 30 квітня, лідер опозиції Хуан Гуайдо закликав до збройного повстання проти владного режиму.

Гостра фаза протистояння триває у Венесуелі з січня, коли Гуайдо, голова парламенту країни, звинуватив Мадуро в узурпації влади і оголосив себе тимчасовим виконувачем обов’язків президента, склавши президентську присягу. Його визнали за єдиного легітимного керівника країни понад півсотні держав світу, зокрема більшість країн Латинської Америки. Але важелі керування країною і силовими структурами залишаються в руках Мадуро.

XS
SM
MD
LG