Доступність посилання

ТОП новини

Веніславський: контрнаступ ЗСУ буде «сюрпризом, який найменше очікують»


«Коли це відбудеться, яким чином, за якими напрямками – це буде якраз тим сюрпризом, який найменше очікують наші вороги», – каже Федір Веніславський
«Коли це відбудеться, яким чином, за якими напрямками – це буде якраз тим сюрпризом, який найменше очікують наші вороги», – каже Федір Веніславський

Представник президента України у Верховній Раді, член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявляє, що контрнаступ буде «сюрпризом, який найменше очікують наші вороги». Про це він заявив в етері програми «Свобода. Ранок» (проєкт Радіо Свобода).

«Про те, що місто Бахмут, Маріуполь, Мелітополь та інші населені пункти – Донецьк, Луганськ – будуть звільнені, в достатньо короткостроковій перспективі, на мій погляд, вже ні в кого сумнівів немає. А коли це відбудеться, яким чином, за якими напрямками – це буде якраз тим сюрпризом, який найменше очікують наші вороги. Я думаю, що це буде сюрпризом не лише для російських військових і для російського суспільства, але й для багатьох українців», – сказав Веніславський.

Депутат також вважає, що російські війська вже побоюються українського контрнаступу, активно обговорюють його у соцмережах та ток-шоу.

«Зараз наше командування Збройних Сил, командувач оперативно-тактичного угрупування «Хортиця», генерал Сирський робить усе, щоб максимальної шкоди завдати країні-окупанту, збройним силам, військовим формуванням, приватним військовим компаніям в районі тих населених пунктів, в яких йдуть найзапекліші бої. Це Бахмут, Мар’їнка, Авдіївка. Тобто це зараз те, що в майбутньому дозволить нам найбільш ефективно звільняти наші території», – додав він.

У Міноборони днями відреагували на дискусії в суспільстві та очікування контрнаступу ЗСУ. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала не зводити контрнаступ лише до якихось активних наступальних дій, оскільки це величезний комплекс різних дій і заходів, який, серед іншого, передбачає підготовку людей, техніки, людей, резервів, формування тактики. Вона зауважила, що контрнаступальні дії українських військ вже відбуваються.

Раніше цього тижня керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що підготовка до контрнаступу Збройних сил України «йде за планом», але самі плани щодо його реалізації він не озвучуватиме.

У лютому керівник ГУР Міноборони заявляв, що від середини і до кінця весни на фронті відбудуться вирішальні бої, а в Пентагоні казали, що Україну чекає важка боротьба навесні та влітку.

XS
SM
MD
LG