Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада не підтримала зміни до Виборчого кодексу


За документ висловилися 108 парламентарів, 60 народних депутатів виступили проти, 123 – утрималися, 66 не голосували
За документ висловилися 108 парламентарів, 60 народних депутатів виступили проти, 123 – утрималися, 66 не голосували

Верховна Рада 3 вересня не підтримала законопроєкт №3971 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення окремих виборчих процедур».

За документ висловилися 108 парламентарів – представники «Слуги народу», «Батьківщини», «Голосу», депутатських груп «Довіра» та «За майбутнє». 60 народних депутатів виступили проти, 123 – утрималися, 66 не голосували. Не отримали підтримки також і повернення законопроєкту на перше читання та перенесення його розгляду.

Читайте також: Місцеві вибори за новими правилами: як правильно проголосувати?

Законопроєкт передбачав низку уточнень у виборчому законодавстві, зокрема додавав до опису системи місцевого самоврядування «районні та обласні ради, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст».

Ініціатори закону – представники «Слуги народу» Аліна Загоруйко, Віталій Безгін, Андрій Клочко та Олександр Корнієнко. Вони обґрунтовували його необхідність тим, що він має вдосконалити процедуру висування та реєстрації кандидатів з урахуванням нового адміністративно-територіального устрою України.

Читайте також: Місцеві вибори: особливості та відмінності (огляд преси)

17 липня Верховна Рада України ухвалила постанову «Про утворення та ліквідацію районів» – за скорочення кількості адміністративних районів з 490 до 136.

8 серпня Центральна виборча комісія призначила місцеві вибори з врахуванням нового поділу на райони на 25 жовтня .

XS
SM
MD
LG