Доступність посилання

ТОП новини

Разумков: жодних підстав для дострокового припинення повноважень Ради я поки що я не бачу


Разумков стверджує, що виконає указ президента, якщо той вирішить розпустити парламент
Разумков стверджує, що виконає указ президента, якщо той вирішить розпустити парламент

Жодних підстав для дострокового припинення повноважень Верховної Ради немає, заявив голова парламенту Дмитро Разумков в інтерв’ю «Українським новинам».

«Підстави для дострокового припинення повноважень Парламенту чітко виписані в Конституції. Станом на сьогодні жодна з них, на мій погляд, не може бути застосована до діючої Верховної Ради України. Коаліція є, ми працюємо більш ніж регулярно, уряд працює. Жодних підстав для дострокового припинення повноваження я поки що я не бачу. Сподіваюся, що вони не з'являться», – сказав Разумков.

Він заявив, що ефективність роботи парламенту протягом року була «різною».

«Бувають дні, коли ми приймаємо все дуже швидко, якісно, оперативно, а бувають важкі дні. Це залежить і від законопроектів, які виносяться в зал. По-різному буває, життя мінливе, сьогодні вам легше, завтра може бути настрій інший. Але ви розумієте, настрій не повинен впливати на Конституцію і закони. Вони для того і написані, щоб працювати незалежно від того, який у вас настрій», – зазначив голова парламенту.

Разумков стверджує, що виконає указ президента Володимира Зеленського, якщо той вирішить розпустити парламент і якщо «для цього будуть конституційні підстави».

29 серпня виповнився рік з початку роботи Верховної Ради дев’ятого скликання.

XS
SM
MD
LG