Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба: візит прем’єра Угорщини Орбана до Києва не знятий з порядку денного


Кулеба заявив, що потрібно зафіксувати нові правила гри у відносинах Угорщини та України
Кулеба заявив, що потрібно зафіксувати нові правила гри у відносинах Угорщини та України

Візит прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Києва не знятий з порядку денного, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю ТСН.ua.

«Цей візит не знято з порядку денного. Більш того, я вас запевняю, що президент України готовий провести таку зустріч. Але вона повинна бути змістовною і перезавантажити відносини. І завдання дипломатів зараз підійти до цього моменту. Ми відкриті до цієї зустрічі. Я вам більше скажу, ми хочемо, щоб вони зустрілися, ми хочемо усунути всі непорозуміння з Угорщиною», – сказав Кулеба.

Він заявив, що потрібно зафіксувати нові правила гри у відносинах Угорщини та України.

«Відштовхуючись від цих правил, засновується взаємна повага. Я вам скажу, напевно, ексклюзив, я ще нікому про це не говорив. Ми отримали сигнал з Угорщини, що після суттєвого різкого спаду останнього місяця у відносинах, вони готові до відновлення конструктивного діалогу. І ми позитивно відповімо на цей сигнал», – заявив Кулеба.

30 листопада СБУ провела обшуки у будинку Василя Брензовича, лідера Товариства угорської культури Закарпаття та «КМКС» – Партії угорців України, у БФ «Центр економічного розвитку Еган Еде» та Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ. Обшуки провели у рамках розслідування справи про можливе втручання у внутрішні справи України і заподіяння шкоди державній безпеці України.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто розкритикував обшуки і повідомив, що через обшуки до МЗС Угорщини викликали посла України в Угорщині Любов Непоп.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що слідчі дії на Закарпатті проводяться в межах повноважень Служби безпеки України та не спрямовані проти угорської національної меншини.

XS
SM
MD
LG