Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові не постраждали минулої доби на Донбасі – штаб ООС


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 17 вересня 2018 року (дані Міноборони України)
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 17 вересня 2018 року (дані Міноборони України)

Українські військові не зазнали втрат минулої доби у зоні збройного конфлікту на сході України, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

«Упродовж минулої доби, 17 вересня, ситуація в районі проведення операції мала ознаки до зниження вогневої активності противника і залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, підтримувані Росією бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових, при цьому двічі – з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Обстрілів зазнали, зокрема, українські позиції в районах населених пунктів Кримське, Луганське, Світлодарськ, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине.

У штабі ООС повідомили, що від початку нової доби обстріли продовжилися, але постраждалих серед військових не було.

Станом на ранок 18 вересня угруповання «ДНР», яка контролює частину Донецької області, про обстріли минулої доби зведених даних не наводить.

В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганщини, звинуватили українських військових у чотирьох порушеннях режиму тиші. При цьому, за повідомленням, поранених немає.

Військові літаки Росії біля кордонів України | «Донбас.Реалії» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:57 0:00

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Читайте також: Арсенал «ЛДНР». Як виглядає «армія» бойовиків на п'ятому році війни

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG