Доступність посилання

ТОП новини

Воллес підтвердив використання Україною ракет Storm Shadow


Бен Воллес відмовився повідомити будь-які подробиці
Бен Воллес відмовився повідомити будь-які подробиці

Ракети великої дальності Storm Shadow, надані Україні Великобританією, вже використовувалися, заявив британський міністр оборони Бен Воллес.

«Все, що я можу сказати, це те, що наскільки я розумію, що вони використовувалися відтоді, як ми оголосили про розгортання в Україні, але я не збираюся вдаватися в подробиці», – сказав Воллес, якого цитує виданняThe Guardian.

Днями американська телерадіокомпанія CNN повідомила, що українські війська вже почали використовувати Storm Shadow для завдання ударів по російських цілях. Українська сторона це повідомлення не коментувала.

Минулого тижня стало відомо, що Велика Британія доставила в Україну кілька крилатих ракет «Storm Shadow», що дало країні нові можливості для завдання ударів великої дальності. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес 11 травня підтвердив надання Україні далекобійних ракет Storm Shadow.

Storm Shadow – це малопомітна крилата ракета з дальністю дії – близько 250 кілометрів. Як вказує CNN, це трохи менше за дальність армійських тактичних ракетних систем «земля-земля» (ATACMS) американського виробництва, про які Україна давно просила.

Storm Shadow має радіус дії, необхідний, щоб завдати глибоких ударів по контрольованій Росією території на сході України.

XS
SM
MD
LG