Доступність посилання

ТОП новини

Росія повинна була б зараз просити, щоб Україну прийняли до НАТО – Зеленський


Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді. Київ, 28 червня 2023 року
Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді. Київ, 28 червня 2023 року

Росія повинна була б «зараз просити, щоб Україну прийняли до НАТО», – сказав президент Володимир Зеленський під час свого виступу в Верховній Раді, приуроченому Дню Конституції України.

Глава держави наголосив, що «українців не повинно хвилювати майбутнє Росії після її поразки у війні» та «чи подолає свобода стіни Кремля».

«Українців хвилює лише те, щоб ніколи знов російський реваншизм не перетнув кордони нашої держави. Як повноправний член НАТО Україна гарантуватиме, що в нашому регіоні пануватиме мир та свобода. І для Росії зараз було би правильно просити, щоб Україну прийняли до НАТО, бо члени НАТО обороняються, не знищують», – наголосив Зеленський.

Він додав, що «держави НАТО захищають народи, а не кидаються на сусідів, щоб знищити їхнє майбутнє, а Росія як агресор знає це краще за всіх».

«Росія як ніхто зацікавлена в безпеці на своїх міжнародно визнаних кордонах, а, отже, і Росія теж зацікавлена в Україні в НАТО. Цього може бути комусь не видно лише з московських чи валдайських бункерів, весь світ це бачить», – наголосив президент.

Президент України Володимир Зеленський у Верховній Раді. Київ, 28 червня 2023 року
Президент України Володимир Зеленський у Верховній Раді. Київ, 28 червня 2023 року

Саміт НАТО у Вільнюсі пройде 11-12 липня. Як повідомив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ у коментарі виданню Welt, НАТО на саміті ухвалить пакет довготривалої допомоги Україні. Але, як заявив він 19 червня, лідери НАТО не будуть запрошувати Україну приєднатися до Альянсу на саміті у Вільнюсі в липні.

XS
SM
MD
LG