Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ можуть готувати відновлення наступу на Вугледар – ISW


Вугледар та його околиці, лютий 2023 року
Вугледар та його околиці, лютий 2023 року

За оцінками американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська можуть готувати відновлення наступальних операцій довкола Вугледара. Але постійні проблеми з особовим складом і боєприпасами, ймовірно, й надалі стримуватимуть російські війська від просування, вказують водночас аналітики.

Вони кажуть, що ті російські сили, що були розміщені в районі Вугледара, чи інші, які можуть прийти їм на заміну, навряд чи матимуть підсилення своїх позицій через нестачу артилерійських боєприпасів, більшість з яких передаються силам, які воюють навколо Бахмута.

Ймовірне виснаження підрозділів у цьому районі, значні втрати техніки та артилерійський голод, можуть не дозволити «російським силам отримати значні тактичні переваги, якщо вони вирішать відновити наступ у цьому районі».

«ISW оцінює, що російським військам потрібно буде просунутися на 24 км від нинішньої лінії фронту навколо Вугледара для цього наступу, щоб підтримувати операції в інших частинах Донецької області, темпи просування, яких російські сили не досягали з перших місяців повномасштабного вторгнення в Україна. Відновлення дорогих наступальних дій навколо Вугледара було б неправильним розподілом уже виснажених сил для дедалі більш безглуздих операцій, але особисті мотиви Мурадова (генерал-полковник РФ Рустам Мурадов, який відповідає за Вугледарський напрямок – ред.) можуть змусити російські сили в цьому районі все ж відновити ці операції», – йдеться в повідомленні.

Шойгу жене окупантів на Вугледар, ЗСУ готують відхід з Бахмуту
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:59:59 0:00

Днями Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки повідомляло, що військове керівництво РФ, ймовірно, постане перед дилемою – здійснити ще одну спробу штурму Вугледару чи підтримати запеклі бої на північ від Бахмута і Кремінної.

Росія штурмує Вугледар кілька місяців і зазнає масштабних втрат.

XS
SM
MD
LG