Доступність посилання

ТОП новини

У Києві і двох областях діють екстрені вимкнення світла через загрозу ракетного удару – ДТЕК


Російські ракети, запущені по території України з Бєлгородської області Росії, які було видно на світанку в Харкові, 8 лютого 2023 року
Російські ракети, запущені по території України з Бєлгородської області Росії, які було видно на світанку в Харкові, 8 лютого 2023 року

У Києві, Київській і Дніпропетровській областях через загрозу ракетного удару застосовуються екстрені відключення світла, повідомила компанія ДТЕК.

«Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі», – йдеться в повідомленні.

Близько 8:30 по всій Україні оголосили повітряну тривогу. Як повідомили в командуванні Повітряних сил ЗСУ, у цей час із російських стратегічних бомбардувальників Ту-95мс були здійснені пуски крилатих ракет.

У ніч на 10 лютого російські війська завдали удару дронами і ракетами по низці українських областей.

Як повідомили в повітряних силах, були застосовані сім дронів-камікадзе Shahed-136/131 зі східного узбережжя Азовського моря і шість крилатих ракет морського базування «Калібр» – із російського фрегата у Чорному морі.

Українські сили кажуть, що збили п’ять «Калібрів» і п’ять дронів.

Крім того, як йдеться в повідомленні, загарбники завдали масованого удару зенітними ракетами С-300 з районів Бєлгорода (Росія) і Токмака (окупована територія Запорізької області): по Харківській і Запорізькій областях запущено до 35 зенітних керованих ракет (С-300), «які неможливо знищувати в повітрі засобами ППО».

XS
SM
MD
LG