Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі відкрилася художня виставка робіт дітей з аутизмом


Виставка мистецтв дітей з особливими потребами, Запоріжжя, 20 лютого 2020 року
Виставка мистецтв дітей з особливими потребами, Запоріжжя, 20 лютого 2020 року

20 лютого у Запоріжжі в хабі «Платформа спільних дій» відкрилася художня виставка «Вперед. В майбутнє. Вгору!», авторами робіт якої є діти з особливими потребами. Це вже друга виставка подібного роду у Запоріжжі. За словами організаторів, на першій експозиції були представлені роботи лише однієї дитини. Наразі ж вдалося до виставки залучити 13 авторів у віці 9-18 років, що мають діагноз аутизм.

«Вони по-особливому бачать світ. Дуже розумні діти, але у них величезні труднощі у спілкуванні і самовираженні. Велика потреба спілкуватися, мати друзів, і друзів нема, бо спілкуватися не виходить. Але вони з радістю спілкуються про свої роботи, тому ця творчість для них – спосіб красивої такої соціалізації. Ми хочемо, щоб у них була така можливість, щоб вони знайшли один одного, підтримали один одного і надихнули інших дітей, а головне їх батьків, що зіткнулися з такою проблемою і не знають, як її вирішувати, соромляться», – розповіла організатор виставки, представниця організації «Екосенс» Вікторія Сокол.

На експозиції представлені понад 70 робіт. Збирали їх за півтора року. Через невеликий простір хабу, який надав безкоштовно приміщення для виставки, на ній представлено лише частину зібраних організаторами робіт – понад 70 скульптур та картин. Частину робіт особисто презентували самі автори або їхні батьки.

«Маслом 12 картин представлено. Ми спробували методом тику, що цікаво, що вийде. Коли спробували, то виявилось, що може малювати дитина. І тепер більш ніж два роки малюємо», – розповіла Олена, мати однієї з авторів виставки Дарії Уйгуноски.

Триватиме виставка «Вперед. В майбутнє. Вгору!» до 28 лютого. Організатори планують згодом презентувати й інші зібрані ними роботи юних митців з особливими потребами.

XS
SM
MD
LG