Доступність посилання

ТОП новини

«Влада жодним чином не буде впливати на розслідування»: Єрмак про «плівки з братом»


Голова офісу президента Андрій Єрмак
Голова офісу президента Андрій Єрмак

Голова офісу президента Андрій Єрмак заявив, що ситуацію із плівками, на яких буцімто фігурує його брат, мають ретельно вивчити правоохоронні органи, і влада не втручатиметься у хід розслідування. Про це Андрій Єрмак сказав у віторок на брифінгу.

«Щодо плівок, на яких начебто присутній мій брат Денис Єрмак. По-перше, як я і обіцяв, як законослухзняна людина, як керівник Офісу президента, перше, що я зробив, звернувся до правоохоронних органів із заявою, і вони зареєстровані в ДБР, СБУ і САП...Я вважаю, що ці органи проведуть повне, об’єктивне, відкрите для суспільства розслідування всіх фактів, які сьогодні пов’язані з цими плівками – хто це робив, на чиї замовлення, хто на тих плівках. І я гарантую вам, що влада жодним чином не буде на це впливати», – сказав Єрмак.

На думку Єрмака, оприлюднення плівок депутатом Гео Леросом є його відповіддю на те, що Єрмак відмовився посприяти у просуванні на керівну посаду певної особи.

«Він є іструментом, який використовують люди, які сььгодні борються не тільки зі мною, вони бюрються сьогодні з українською владою, вони борються з командою президента... Я зупинив спроби цього пана, який є депутатом партіх «Слуга народу», обманним шляхом призначити на посаду в одному з міністерств, на посаду заступника міністра, людину з минулої влади, яка працювала в КМДА», – додав Андрій Єрмак.

Сам Гео Лерос наразі не коментував цю заяву Андрія Єрмака.

29 березня депутат від партії «Слуга народу» Гео Лерос опублікував у фейсбуці відеокадри, на яких людина, схожа на брата голови офісу президента (Андрій Єрмак фактично підтвердив, що це його брат), проводить кілька розмов. Законодавець називає ці зйомки «відеодоказами», як «Єрмак через свого брата барижить державними посадами, впроваджує свою програму до правоохоронних структур та оборонки (привіт з РФ), ну і, звичайно, заробіток на державі». «Андрію Борисовичу, ти ворог України, і тобі краще піти, поки по-хорошому», – написав депутат Гео Лерос.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак відреагував на публікації зі звинуваченнями з боку Лероса й оприлюдненого ним відео заявою про те, що звернеться до правоохоронних органів щодо розслідування цього факту.

Після цього Лерос заявив, що направляє звернення до Національного антикорупційного бюро з приводу його попередніх заяв.

Останніми днями Гео Лерос зробив кілька публікацій на тему політичної корупції. Зокрема, в одній із них депутат, не назвавши прізвища Андрія Єрмака, написав про «людину, яку соціальний ліфт підняв від організатора торгівлі на київських ярмарках до торгівлі державою в Мінську».

XS
SM
MD
LG