Доступність посилання

ТОП новини

Депутат від «Слуги народу» направив звернення в НАБУ після звинувачення голови ОП в корупції


Народний депутат України, український режисер Гео Лерос
Народний депутат України, український режисер Гео Лерос

Депутат Верховної Ради України Гео Лерос (фракція «Слуга народу»), який раніше звинуватив голову Офісу президента Андрія Єрмака і його брата в корупції, заявив, що направляє з цього приводу звернення до Національного антикорупційного бюро. Про це Лерос написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«Якщо українцям не хочеш пояснити про факти корупції, викладені в моєму пості, … потрудися в НАБУ пояснити, як ти барижиш державою», – написав Лерос.

Перед цим голова Офісу президента України Андрій Єрмак відреагував на публікації зі звинуваченнями з боку Лероса й оприлюдненого ним відео.

«Сьогодні мною будуть подані заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдженого відео з моїм братом Єрмаком Денисом. Я хочу, щоб було проведено всебічне розслідування обставин здійснення цих записів, передусім їх достовірності, всіх фактів, а також хто і на чиє замовлення це робив, як ці записи опинилися у Гео Лероса», – написав Єрмак у фейсбуці 29 березня.

«Якщо говорити про «червоні лінії», за якими починається моральна деградація особистості, то це точно вони. І ти їх перейшов», – додав Андрій Єрмак, звертаючись до Гео Лероса.

Раніше 29 березня депутат Лерос опублікував у фейсбуці відеокадри, на яких людина, схожа на брата голови офісу президента (Андрій Єрмак фактично підтвердив, що це його брат), проводить кілька розмов. Законодавець називає ці зйомки «відеодоказами», як «Єрмак через свого брата барижить державними посадами, впроваджує свою програму до правоохоронних структур та оборонки (привіт з РФ), ну і, звичайно, заробіток на державі». «Андрію Борисовичу, ти ворог України, і тобі краще піти, поки по-хорошому», – написав депутат Гео Лерос.

Упродовж останнього тижня Гео Лерос зробив кілька публікацій на тему політичної корупції. Зокрема, в одній із них депутат, не назвавши прізвища Андрія Єрмака, написав про «людину, яку соціальний ліфт підняв від організатора торгівлі на київських ярмарках до торгівлі державою в Мінську».

Президент України Володимир Зеленський 20 березня звільнив свого позаштатного радника Гео Лероса. Сам народний депутат від «Слуги народу», коментуючи своє звільнення з посади радника президента, написав у фейсбуці: «Бачу, [голова Офісу президента Андрій] Єрмак прочитав моє інтерв'ю».

Ввечері 19 березня видання «Цензор.НЕТ» оприлюднило інтерв'ю з Леросом розкритикував домовленості в Мінську про створення «консультативної ради» за участі представників окремих районів Донецької та Луганської областей.

11 березня у Мінську відбулось чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ). Згідно з повідомленням Офісу президента, сторони досягли домовленостей про майбутній обмін, майбутнє розведення сил і засобів, відкриття КПВВ у Золотому і Щасті та запровадження консультативної ради.

Зранку 13 березня видання «Дзеркало тижня» ​оприлюднило документи, які називає копіями останнього мінського протоколу: в них ідеться про фактично перехід угруповань «ДНР» і «ЛНР» у статус сторони переговорів у Мінську.

Рішення ТКГ про заснування консультативної ради мало бути підписане на засіданні 25 березня.

XS
SM
MD
LG