Доступність посилання

ТОП новини

У Зеленського розглядають зміну формули представництва у ТКГ щодо Донбасу


Єрмак про формулу представництва українських територій в Мінську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

Андрій Єрмак про формулу представництва українських територій на переговорах щодо Донбасу в Мінську

Формат учасників, які беруть участь в рамках переговорів у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську, може бути змінено, повідомив у коментарі Радіо Свобода в Лондоні помічник президента України Андрій Єрмак після зустрічі у Chatham House.

«Ми хочемо змінити на сьогодні формулу представництва у ТКГ в Мінську територій, тому що сьогодні ці території представляють чомусь люди, які є представниками тільки територій, які сьогодні не підконтрольні Україні, але ж ми говоримо про населення Донбасу, яке сьогодні, дійсно, є представниками цих територій, і вони повинні мати право говорити і право висловлювати свою думку», – сказав Єрмак.

Під час виступу в Лондоні соратник президента України зазначив, що є дев’ять районів в Луганській області і дев’ять районів в Донецькій області, і було б логічно, щоб їх представляли по 18 осіб від кожної області, «яких призначить Україна». На його думку, це можуть бути спортсмени, діячі культури.

За словами Єрмака, нинішня владна команда не погодила жодного документу щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«Далеко не бездоганні Мінські домовленості ми отримали як єдиний документ, на основі якого можна вести переговори. Скажу відверто, в мене дуже багато питань до Мінських домовленостей. Ми також розуміємо, що це єдиний існуючий документ, який погоджений також Генасамблеєю ООН. Мінським домовленостям вже 5 років і дещо сьогодні потребує апдейту. Але Україна принципова в своїй позиції, ми зробимо все від нас залежне, щоб виконати Мінські домовленості в тому сенсі, в якому вони існують», – додав Андрій Єрмак.

Наступне засідання ТКГ у Мінську заплановане на 18 грудня.

27 листопада відбулося останнє перед зустріччю «нормандської четвірки» засідання ТКГ у Мінську.

«Нормандська четвірка» лідерів України, Німеччини, Франції та Росії має зустрітися 9 грудня в Парижі. Востаннє такі переговори відбувалися в жовтні 2016 року.

XS
SM
MD
LG